Hoe werkt deze site

Op deze site staat informatie van de Belastingdienst over de Fiscale Monitor. Deze site is ontwikkeld voor pc's en tablets. U kunt op drie manieren zoeken in de Fiscale Monitor en u kunt losse artikelen toevoegen aan Mijn Fiscale Monitor en zo de voor u relevante informatie verzamelen.

Zoeken op onderwerp

Aan alle artikelen zijn trefwoorden gekoppeld. De trefwoorden vindt u in het menu links op uw beeldscherm, onder de kop 'Onderwerpen'. Door op een of meer trefwoorden te klikken en daarmee uw zoekresultaten te verfijnen, komt u precies uit bij de informatie die u belangrijk vindt.

Zoeken met inhoudsopgave

Door in het linkermenu op de tab Inhoudsopgave te klikken, krijgt u de hoofdstukken van de Fiscale Monitor te zien. Als u op een hoofdstuk doorklikt, kunt u voor een specifieke paragraaf kiezen.

Zoeken met de zoekfunctie 

Als u rechts bovenin een zoekwoord ingeeft, verschijnen in de middenkolom de titels van alle artikelen die op dit woord betrekking hebben. Met het onderwerpenmenu kunt u vervolgens de resultaten weer verder verfijnen.

Opmerkingen:

De zoekfunctie vindt niets indien zgn. 'noisewords' worden gebruikt zoals 'over', ín', etc.

Indien meerdere trefwoorden worden opgegeven worden alleen die artikelen getoond waarbij de opgegeven trefwoorden in die combinatie voorkomen.

De zoekfunctie zoekt alleen binnen de tekstuele content van een artikel.

Mijn Fiscale Monitor

Onderaan de pagina van elk artikel ziet u een link naar de pdf-versie van de tekst. Ook kunt u het artikel toevoegen aan Mijn Fiscale Monitor. U kunt uw eigen Fiscale Monitor vervolgens online inzien of als pdf-bestand downloaden. In Adobe is het mogelijk om door middel van 'Bewerken - Momentopname maken' een figuur te kopieren.